Malee Highlands – Lågsäsong…. inte hos oss iallafall :)

Imorgon är det 1 maj och man funderar över hur det är möjligt? Tiden går så otroligt fort när man har roligt!

Ett år på Malee Highlands

När vi ser tillbaks på året som gått sedan vi släppte informationen om Malee Highlands så har det varit ett otroligt roligt år!
Så många nya människor som vi mött och visat vårt område.
Vi ser så fram mot att våra nya ägare skall flytta in i sina lägenheter under kommande säsong.

Mia och Mattias Terngård
Att driva ett lägenhets projekt i Thailand innebär att man måste vara på plats hela tiden för att övervaka så att man kan stoppa saker i tid som något inte blir som man tänkt. Att jobba med ett annat språk gör att det ibland blir språkförbistringar och missförstånd uppstår. Det går alltså inte bara att lämna och hoppas på turen att allt som man sagt skall fungera. Vi har anställt ytterligare en svensk förman som kommer att börja jobba hos oss i Juli månad så att vi själva kan åka hem till Sverige i några veckor och vara med på min lillebrors bröllop. Men även om vi inte på plats har vi dagliga samtal och kontroller via våra svenska medarbetare. Så det här med lågsäsong och att man ska kunna varva ner och ta det lugnt i 3-4 månader är inte vår sanning. Vi arbetar för högtryck på alla plan i olika delar av byggnationsprocessen. Så om sommaren är kass i Sverige och ni vill komma ner till oss så hör av er eftersom vi är på plats. Det kan regna lite mer på lågsäsong men det är aldrig kallt och efter regn kommer solsken! Och vid regnbågens slut finns en kruka med ”Malee Highlands” 🙂

Tillbaka i tiden
Då jag och Mattias tidigare byggt Malee Beach alla villor och Sai Naams lägenheter där jag också helt plötsligt fick driva Sai Naam Restaurangen och dess uthyrning tillsammans med Anna Ljunghagen som då även drev Lanta Hideaways var det många bollar i luften och många saker som skulle klaffa och hållas i ordning på. Lite samma känsla är det nu med den skillnaden att vi faktiskt gjort det förut och då i större skala
(Malee Beach ca 11 rai mot Malee Highlands 5 rai)

Malee Highlands Restaurang
Min högsta önskan är att jag ska slippa driva Malee Highlands restaurang utan att vi ska hitta någon person som vill göra detta. För tillfället diskuterar vi med några olika parter men ingenting som är klart i dagsläget. Så vill du driva restaurangen på Malee Highlands (i eget Thailändskt företag) är du välkommen att höra av dig. Säsongen 18/19 uppstart i mindre Caféanda med enklare mat för att utöka till mer full meny säsongen 19/20.
mia@maleehighlands.com

Hyra boende på Malee Highlands
Från september 2018 kommer vi att kunna börja hyra ut några av våra färdiga lägenheter till mycket förmånliga priser. Själva officiella öppningsdagen då vi räknar med att vår Restaurangpool skall vara klar för att användas är den 17 december 2018. Området kommer självklart inte att vara klart och det kommer att pågå byggnation av olika slag men bara på vissa ställen och inte heller med stora maskiner och arbetstiderna hålls till 9-17 varje dag.
Vill du hyra en lägenhet på Malee Highlands kontaktar du mia@maleehighlands.com

 
Arbetsbilder från D2

Facebook uppdateringar
Vi uppdaterar vår FB sida med bilder om vad som händer på Malee Highlands flera gånger i veckan. Vi bloggar inte lika ofta 🙂
Du kan följa vår FB sida HÄR

Investera i en lägenhet på Malee Highlands

FLEXI-HUSET
I början av 2018 lanserade vi vårt Flexi Hus med 8 lägenheter och det finns idag 3 st lediga lägenheter.

 

F-HUSET
Innan vi ens hunnit gått ut med informationen om att vi kan börja bygga F-Huset (Tvillingyster till E-Huset) hade vi köpare på 2 av 4 lägenheter.
Detta är den sista byggnaden av den här sortens lägenheter på Malee Highlands.
För ungefär en vecka sedan började vi utmätningen och grävarbetet för F-Huset och idag gjuts fottingen.
 

ÖVRIGA MALEE HIGHLANDS LÄGENHETER TILL SALU
Vi har förutom dessa lägenheter ytterligare ett nytt lägenhetshus i pipeline. Detta kallar vi Maxi House (G-Huset) och kommer att släppas till försäljning de närmaste månaderna.
Det finns även 3-5 andra lägenheter som kommer att komma ut till försäljning  och som kommer att vara klara för inflyttning redan under säsongen 18/19. Dessa lägenheter är unika i sina slag och prisbilden ligger högre än de övriga lägenheterna på Malee Highlands. Kontakta mia@maleehighlands.com för mer information.

Länk till lediga lägenheter Malee Highlands

Malee Beach Område
Vi mäklar även villor och lägenheter på Malee Beach
Villa C11 med egen pool. Pris: 6 800 000 THB (Thai Bath)
Villa B8 med egen pool. Pris: 2 850 000 SEK (Svenska Kronor)
Villa A2 Beachfrontvilla med områdets största privata pool. Pris: Ej satt efter renovering
Villan skall uppgraderas och renoveras från juni-oktober 2018
Radhus H105 på Sai naam med Poolaccess. Pris 1 450 000 SEK  (Svenska Kronor)
Lägenhet G106 på Sai Naam med Poolaccess. Pris 2 000 000 SEK (Svenska Kronor)

Länk till lediga objekt på Malee Beach

Southern Lanta Område
För stunden har vi inga objekt till salu men till hösten kommer en helt nyrenoverad lägenhet ut på marknaden.

Övriga objekt
Vi har även några andra objekt till salu på Koh Lanta dock väntar vi på bilder för dessa objekt så de finns inte på vår hemsida i dagsläget.
Ett Townhouse på Long Beach för 7 500 000 THB (Thai Bath) som är perfekt för dig som vill ha en verksamhet och boende.
En mindre resort på Klong Dao med  5 st små villor samt en områdes pool för 20 000 000 THB (Thai Bath)
Vi har bra kontakt med olika landägare och hjälper gärna till med att hitta det som du letar efter.

Hälsningar

Mia Terngård
Director Malee Highlands
mia@maleehighlands.com